9.6.12

My School


Hellou,

Ihan ekaksi, sori kun en ole postannut pitkään aikaan. Syy on sama kuin yleensä mun kohdalla, eli koulu on vienyt mun ajan ihan totaalisesti. Suomen kaverit varmaan vielä muistaa, etten tosiaankaan ole mikään nörtti, joka olisi aina Suomessa istunut nenä kiinni kirjassa, mutta täällä on vähän pakko...

Meidän koulussa on ihan tajuttomasti läksyjä, projekteja, kokeita yms, joista on  päästävä läpi, eikä ne ole mitään helppoja. Ja pelkkä läpipääsy ei edes riitä, vaan sun on saatava hyvä numero. No, oon ainakin oppinut tekemään työtä vaikka yökaudet, jos on pakko.

Yks toinenki juttu vaikutti siihen, etten ole voinut postata viime aikoina. Yhtenä aamuna heräsin, enkä saanut liikutettua mun päätä mihinkään. Kun vihdoin pääsin jotenkin sängystä ylös, niin mun pää oli ihan vinossa, eikä sitä saanut suoraan. No, mulla oli torticollis, joka on joku ihme tulehdus tms. niskalihaksissa, ja siksi päätä ei voi liikuttaa ollenkaan. En voinut edes kirjoittaa, enkä istua pöydän ääressä. Sitä kesti melkein viikon, ja nukuinkin ihan hassussa asennossa.

Olin pois koulusta ja kävin sellaisessa erikoislaserhoidossa, joka sitten lopulta hieman auttoi. Ja kun vihdoin tulin terveeksi, sain poskiontelotulehduksen just kun meidän loppuvuoden examit olis pitänyt alkaa. Mulla oli lääkärintodistus, joten koulu järjestää mulle nyt omat kokeet ensi viikolla. Mulla on englannin koe maanantaina, tiistaina ranskan koe, kemian koe, fysiikan koe ja ihmisen biologian koe, keskiviikkona historian koe, ja torstaina civicsin koe.  Koealue on koko vuoden jutut, eli joka aineesta monta sataa sivua... Matikan kokeen tein ennen kuin mulla oli se lääkärintodistus, joten se on onneksi hoidettu.

Tästä tuli kyllä aikamoinen romaani, mutta halusin kertoa koko jutun, kun teitä lukijoita on niin paljon, ja mua on harmittanut, kun en ole voinut kirjoittaa teille mitään. Ajattelin nyt laittaa tähän muutaman kuvan mun koulusta. Koulupäivän aikana ei saa olla kamera mukana, joten nämä kuvat on otettu illalla. Muutenkin täällä on tosi tarkkaa, että sulla on lupa niiltä, jotka näkyy kuvissa. Eli näissä on nyt sitten vain tyhjiä tiloja...

Ihan tuossa ekassa kuvassa on meidän koulun pääsisäänkäynti. Koulu on tosi vanha, perustettu jo 1891. Kaikki on kuitenkin hienosti remontoitu, ja sit sinne on kans rakennettu "uusi puoli". Tuo sohvakuva on eteisestä ja siinä oikealla on "reception", johon kaikkien vieraiden (esim. vanhempien) on ilmoittauduttava.

Siihen kans ilmoittaudutaan, jos ei ehdi tunnille ajoissa, esim. jos kävelet luokkaan just silloin kun kello soi. Ja jos myöhästyt 4 kertaa kuukaudessa, saat 1-2 tuntia jälkkää. Tunnille ehtiminen on välillä aika haasteellista, kun sulla on tasan 2 min aikaa ehtiä seuraavalle tunnille uuteen luokkaan, varsinkin jos se luokka on toisella puolen koulua, eikä saisi juosta. 


 

Tässä on meidän ruokala. 


Tässä näkyy sitä koulun uutta puolta. Urheilukenttä on tosi iso ja sen takana on vielä tenniskentät.


Mukavaa kesälomaa teille kaikille! Mä kirjoitan teille sitten kun selviän noista kokeista. Meillä on koulun päättäjäiset 16.6 ja kohta sen jälkeen lähdetäänkin Suomeen :)  On niin valtava ikävä kaikkia kavereita, etten millään malttais odottaa!!!

Mulla on muuten myös instagram, siel on vasta yks kuva, mutta jos jotain kiinnostaa, käyttäjänimi on evkru.

With love,
Eve29 comments:

 1. onks teiän koulussa semmosia "porukoita" niiku esim mean girlsissä :D millasia ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. On siel jonki verran, mut ne porukat on kivoja :D Tai siis en nyt sanois et meijän koulus on mitää sellasii esim top 3 suosittua, mut on siel selkeesti jonkin verran ihmisii jotka on suositumpii kuin muut.

   Delete
 2. Teillä on ihanan näköinen koulu :> Tsemppiä hurjasti opiskeluun ja vietä ihana loma täällä Suomessa kavereiden kans!
  http://behappybeee.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 3. Ihana paikka! :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu onha se munki mielest iha kiva paikka :)

   Delete
 4. Tosi mukavan näkönen koulu! Onko se sellanen international School? :) ihanaa että postasit taas <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo se on international school :) heh kiitos!

   Delete
 5. oon kateelllinen sulle,et saat käydä jossai muualla koulusssa,varmaan mahtava kokemus :) ja oot tosi kaunis :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo onhan se hieno kokemus :) kiitos paljon! :)

   Delete
 6. ihana kun postasit viimeinkin! kiva postaus, vaikka oli kauheeta lukea nuista sun kokeista kun me vaan täällä kesälomalla. tsemppiä kauheena sulle!!!

  ReplyDelete
 7. missä asut?? tai siis missä toi koulu on :o? ja kuinka vanha oot?

  ReplyDelete
  Replies
  1. asun ontariossa, kanadassa :) ja oon 17 vuotias

   Delete
 8. Toi koulu on tavallaan aivan mahtavan näkönen/kuulonen mutta toisaalta aika karmiva...
  Haluisin joskus tommoseen ns. prinsessa kouluun ku siel on kaikki niin tarkkaa ja tuoleiski noi painatukset ja näi mutta toisaalta se alkais varmaan ärsyttää :D
  Tämmönen turha kommentti mutta aattelin nyt tulla ilmottamaan

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha prinsessa koulu :D eka kerta ku joku sanoo sitä sellaseks! No onhan siel aika paljon sellasii oppilait joil on esim omat autonkuljettajat. Mun mielest tää oli hauska kommentti! :D

   Delete
 9. wau ! toi koulu näyttää siltä mitä kaikissa elokuvissa on :D esim. meangirlssissä, varmaan kyl hieno kokemus:) kuinka kauan asut vielä kanadassa?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha ehkä jotai samaa näköö voi olla :D asun kanadas viel ainaki 2 vuot, et pystyn käymää high schoolin (eli lukion) loppuun, mut sit pitää kattoo mihi pyrin yliopistoo :)

   Delete
 10. nii onks siä just semmosia erilaisia porukoita että tietyt tyypit liikkuu tiettyjen kaa tietyissä paikoissa? tykkääkkö käydä siellä koulua? :) mutta eipä muutakun onnea kokeisiin, en älyä miten jaksat kun on tottunut että täällä suomessa on paljon helpompaa opiskelu! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On siel sellasii porukoit jotka liikkuu tiettyjen kaa, mut kyll ne on kavereit kans muitten kaa. Tykkään käydä sitä kouluu tosi paljon vaik läksyjä ja kokeita onki aika kauhee määrä. Kiitos paljon! :)

   Delete
 11. Wau... Olis nii hienoo asuu Kanadassa! Sulla on tosi ihana blogi :))

  ReplyDelete
 12. Mitä aiot tehä ku sulla loppuu koulu siellä kanadassa? Monta vuotta sulla on vielä koulua?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mull on high schoolii (eli lukioo) jäljel viel 2 vuotta, ja aattelin mennä sen jälkee yliopistoon ehkä englantii, usaan, tai kanadaan :)

   Delete
 13. Moni suomalaisteineistä ei pystyis tommoseen määrään koulutyöhön sun ikäsenä mut hienooo nähä kui sää pystyt keskittyy kouluun hyvin ja tunnollisesti :) tsemppiä sun kaikkiin kokeisiin ja muutenkin koulun kanssa kun se tuntuu olevan todella paljon rankempaa kuin mitä lukio on täällä suomessa!! kaikki suomessa on sulle sit ihan piece of cake kun sun on tarvinu siellä urakoida niin paljon :D hihi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi tää oli tosi kannustava kommentti! :) kiitos paljon!!

   Delete
 14. Oo ompas hienon näkönen koulu ! tsemppiä sulle opiskeluun! :)

  http://naineneriplaneetalta.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 15. kivakun vastaat näihin kommentteihin! puhutko sä muuten aina sun suomi kavereiden kanssa suomee vai englantii? tai sun vanhempien kanssa? :-)

  ReplyDelete