7.8.11

Vancouver Part II, whale watching


Hello again,

Tässä teille lisää kuvia Vancouverin matkalta. Kävimme yhtenä päivänä Victoriassa, joka on saarella reilun parin tunnin päässä Vancouverista. Siellä menimme sitten veneellä Tyynelle valtamerelle katsomaan tappajavalaita (miekkavalaita). Se oli sellainen järjestetty matka, ja etukäteen ei yhtään tiennyt, näkeekö valaita vai ei, kun ne voi joskus olla tosi kaukana merellä. Meillä oli hyvä tuuri ja näimme 8 valaan parven, jota sitten tosi kaukaa seurasimme, ettei ne häiriintyneet. Onneksi mulla oli pitkä putki, että sain zoomilla otettua kuvia.

Here are some more photos from our vacation in Vancouver. One day we went to Victoria, that is on an island about two hours away from Vancouver. From there we went to the Pacific Ocean to watch killer whales. That was an organized trip, but you couldn't be sure that you really get to see the whales, since they might be quite far away in the ocean. We were lucky and saw a group of 8 whales that we followed from a distance, so that they were not disturbed. Luckily I had a long enough lens in my camera, so that I could take photos. Tätä kuvaa otettaessa tuntui ihan siltä, että hei, sehän tulee kohta päälle. Mutta ei ne tulleet ollenkaan lähelle, ne kyllä muutti suuntaa.

When I took this photo, it felt like the whale was coming right towards us, but they didn't come near us at all.Niiden valokuvaaminen oli oikeastaan aika vaikeaa, kun ne oli enimmäkseen veden alla ja sitten yhtäkkiä vaan ilmestyi jostain kohtaa pinnalle tosi vähäksi aikaa.

It was actually quite difficult to take photos, since they were under water all the time. They only appeared on the surface just for a short time.


Olin jo ihan kierosilmäinen, kun toisella silmällä katsoin kameran tähtäimestä ja toisella silmällä kameran vierestä, että missä ne nyt taas menee.  Ne oli niin nopeita, että jos tähtäin ei ollut juuri oikeassa kohdassa, kun ne ilmestyi pinnalle, ei sulla ollut enää aikaa siirtää kameraa ja koko tilanne oli ohi muutamassa sekunnissa. Käytin moottoria koko ajan, niin ehdin saada kuvia.

I was almost cross-eyed, because I had to follow the ocean with my other eye and keep my other eye in the camera's viewfinder. The whales were so fast that if you didn't have your camera just in the right spot where they appeared on the surface, you missed the whole thing. You didn't have time to move your camera, because they stayed on the surface just for a couple of seconds. I used the camera's sport effect all the time.Tämä hylje ilmestyi yhtäkkiä veneen lähelle ja vaikka me ajettiin tosi kovaa, ehdin saada siitä kuvan. Se oli jotenkin tosi suloinen, kun se kurkki sieltä pinnan alta.

This seal appeared on the surface all of a sudden and I managed to take a photo even though the boat was speeding. It looked so cute when it was peeking from the ocean.Tuo valkoinen vuori on tulivuori, jonka odotetaan räjähtävän joskus tulevaisuudessa. Se oli valtava.

This huge white mountain is a volcano.


Tämä mies tiesi kaiken valaista ja muista meren otuksista. Siltä olisi voinut kysyä ihan mitä vaan. Ja se oli ainoa, joka oli pukeutunut oikein...sillä kun se vene ajoi täyttä vauhtia, veneen kannella oli ihan jäätävän kylmä, vaikka lähtiessä rannalla oli ollut yli 30 astetta. Meillä oli onneksi takit, joissa oli huput, ne auttoi jonkin verran. Olisi sieltä kyllä saanut lainata toppatakkiakin, jos olis ihan jäätynyt.

This man knew everything about the whales and other animals in the ocean. You could ask him anything. He was also the only one that had dressed right...when the boat was speeding, it was freezing cold on the deck. When we left the beach, the temperature was over 30 degrees. Luckily we had coats with a hood and you could also borrow a winter jacket if you were totally freezing. 


Tämä merikarhu oli meidän kapteeni. Se puhuu radiopuhelimeen, kun meidän piti pysähtyä, kun yhdet nuoret oli lähettäneet hätäkutsun, kun niiden veneestä oli loppunut bensa. Niitä vaan nauratti ja ne makas veneen kannella ottaas aurinkoa, kun niiden vene ajelehti vapaana. Meidän vene hinas ne pois isojen kivien luota, ettei ne joutuneet karille. 

He was our boat's skipper. He is speaking on a radio, because a couple of teens sent an emergency call when they ran out of petrol. They were just laughing and sun bathing on the deck when their boat was drifting. Our boat towed them away from the rocks.Ja sit me jäätiin odottamaan, että ne todellakin sai bensaa. 

And then we waited that they got more petrol.Ja tällainen prinssi niitä sit saapui pelastamaan. Ei hassumpi, teki mieli vaihtaa venettä !

This kind of prince came to rescue them. Not bad at all, I almost changed the boat !
Victorian satamassa oli hauskoja asuntolaivoja. 

There were nice houseboats at the Victoria harbour. 


Ja ihania pikkulosseja.

And cute little harbour ferries.Tämä keltainen vesitaksi oli niistä kaikista söpöin :)

This little yellow water taxi was the cutest of them all :)


Ja tässä yli kahden miljoonan dollarin edestä kultaharkkoja, ei kuitenkaan oikeita.

And here you have gold worth over 2 million dollars, not real however.Kun me lähdettiin takaisin, taivas oli ihan uskomattoman värinen. Juuri tuollainen kuin tuossa kuvassa.

When we left Victoria the sky looked just amazing. The colors were just like in that photo.


With love,
Eve


15 comments:

 1. Btw, nuo ovat miekkavalaita, ei mitään tappajavalaita...

  ReplyDelete
 2. Upeita kuvia! Varmaan ollu ihana reissu :)

  ReplyDelete
 3. ihania kuvia eve :)

  ReplyDelete
 4. ihania kuvia ! :)

  ReplyDelete
 5. Wow, amazing pics!!

  ReplyDelete
 6. aivan ihania kuvia! etenki noi valas kuvat! ja tuo mursu on kyllä ylisöpö!:)

  ReplyDelete
 7. ihan tajuttoman upeita maisemia ja toi eka kuva on upee !! mä haluun kans :)

  ReplyDelete
 8. Upeita kuvia. Millä objektiivilla oot ottanu nämä? :)

  http://atc24h.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. mikä kamera sulla on ja millä asetuksilla (tai ohjelmalla) yleensä kuvaat, nää kuvat on ihan mahtavia!

  ReplyDelete
 10. upeita kuvia! mulla on rebel t3 (sulla ilmeisesti t3i?) ja ero on valtava! muokkaatko paljon kuvias?

  ReplyDelete
 11. ihan sairaan hienoja kuvia:) ois siistii nähä valaita ! ja sika kivalt näyttää noi kaikki söpöt talot ! miss you <3

  ReplyDelete
 12. toi kuva mis on se tulivuori , iha sairaa upeee! näyttää et se tulivuori ois piirretty sinne taakse :)

  ReplyDelete
 13. moikka! missä kaupungissa asut, ottawassako? kiinnostaa, koska vietin viime vuoden québecin kaupungissa ;---) vancouver näyttää mahtavalta.

  ReplyDelete
 14. A: ok, netin sanakirjoissakin on kyl molemmat mainittu :)

  Lotta: kiitti, oli kyl ihana reissu :)

  A: kiitos :D

  A; kiitti :)

  A: thanks :D

  Sara: kiitti paljon :D hahah mursulla on kyl pitkät hampaat ja se on iso köriläs, toi oli hylje :D :D

  kaisa: kiitti kaisuli <3 tuu vaan, mennään uudestaan :D

  Iida: kiitti :) otin ne Tamronin 300mm objektiivilla

  A: kiitti paljon :D mulla on Canon Eos Rebel T3i (suomessa sen nimi on 600D) ja käytin kameran automatiikkaa ja sport-ohjelmaa

  maisa: kiitos paljon :D, muokkaan joskus jos tarvii :)

  Enya: kiitti enja :) miss you too honey <3

  A: kiitti paljon, se tulivuori oli kyl tosi upee :)

  Rebecca: kiitos :D

  noray: joo, mä asun siellä suunnalla, québec on varmaan kans hieno paikka, pitäis mennä käymään :)

  ReplyDelete