20.12.10

Christmas Break

Hello Readers,


Täs aluks on kuva siitä paikasta, johon me menemme viettämään joulua meidän ystäväperheen kanssa. Paikan nimi on Mont Tremblant :) 


Nyt mä kerron kuitenkin mun koulupuvusta, koska niin moni on siitä kysynyt.
Kun koulu alkoi, musta tuntui aika erikoiselta, kun joutuu pitää koulupukua, mutta totuin siihen tosi nopeasti ja se onkin ihan jees. Mä saan aamulla nukkua paljon pitempään, kun ei tarvi miettiä mitä laittais päälle, ja siitä mä ainakin tykkään.


Koulupukuun kuuluvia vaatteita myydään ainoastaan koululla, eikä niitä voi ostaa tavallisesta kaupasta. Eli mulla on tummansininen bleiseri, jossa on koulun vaakuna, sitten siihen kuuluu joko valkoinen tai vaaleansininen paitapusero ja harmaa hame. Ja tietty solmio, myös tytöille. Maanantaisin ja koulun tilaisuuksissa pidetään tuota bleiseriasua valkoisella paitapuserolla ja koulun virallista solmiota (dress # 1). Tiistaista perjantaihin voi valita tuon bleiseriasun vaihtoehdoksi tummansinisen koulun neuleen, sliparin tai fleecen (dress # 2). Ja silloin voi käyttää omaa solmiota. Mä olen ostanut solmioita, joista tykkään, niillä saa vähän vaihtelua. 


Touko-kesäkuussa ja elo-syyskuussa pidetään kesäasua, johon kuuluu tummansininen pikeepaita ja harmaa hame sekä tummansiniset polvisukat. Talvella voi käyttää mustia tai sinisiä sukkiksia, mutta nämä kanadalaiset tytöt on niin pakkasenkestäviä, että ne tulee kävellen kouluun polvisukissa ja hameessa, vaikka pakkasta olis kuinka paljon. Mä meinaan jäätyä jo kun istun kylmään autoon siinä hameessa... Kengät pitää olla mustat nahkaiset ballerinat. Liikuntatunnin vaatteetkin pitää olla koulun omat. Jumppatunnilla on valkoinen lyhythihainen tai pitkähihainen t-paita, jossa on koulun nimi, harmaat collgehousut ja niissäkin on koulun nimi tai sitten viininpunaiset koripalloshortsit. Ja sit voi kans käyttää harmaata koulun hupparia, jos on kylmä.

Dress #1Dress #2Tuo koulupukuasia on tosi tärkeä täällä. Jos olet unohtanut jotain pukuun kuuluvaa kotiin, se pitää tuoda sulle tai sit sun pitää käydä koulun kaupas ostamassa uusi. Ja sit kans hame ei saa olla liian lyhyt. Jos hame on liian lyhyt, ope määrää sut koulun kauppaan ostamaan housut, ja ne housut ei ole niin kivat. Sit sun on pidettävä niitä housuja vähintään seuraavat 2 viikkoa. Teistä tuntuu varmaan kauhealta kaikki säännöt tuon koulupuvun kanssa, mutta aika nopeasti niihin tottui. Ja kun tuo koulu on niin kiva ja opet niin mukavia, ei nuo säännöt haittaa ollenkaan. Ja pojat on hyvännäköisiä, kun niillä on puku ja solmio :D


Siltä varalta, etten enää ehdi postata ennen joulua. Ihanaa joulua kaikille ! 


P. Diddy ft. Skyler Grey - Coming home

With love,
Eve21 comments:

 1. noi on oikeestaan aika siistit noi puvut :D Ja aina pienenä toivoin et meijän koulus ois ollu koulupuvut, harry potter vaikutteena :D Ja se et sais nukkuu pidempään vois kyl olla ihan jees :)

  ReplyDelete
 2. voitteko te käyttää meikkiä koulussa ja koruja (sormuksia, korviksia, rannerenkaita jne) ?

  ReplyDelete
 3. saaks siel koulus olla niiku mitää lävistyksii/ hiukset 'epänormallin' väriset ja kaikkee tällast?

  ReplyDelete
 4. ihanan näköne toi paikka!
  kiva ku postasit taas ja toi kouluasu on just niii perus american :D !!

  ReplyDelete
 5. OII vihdoin kuvat sun koulupuvusta ! Ei oo ees niin pahan näkönen mitä manasit sillon ku olit vielä suomessa :) mut hyvää joulua rakas, lähetän sulle kylllä vielä viestin <3 love ya !

  ReplyDelete
 6. Anonymous: Joo kyll ne on :p

  Anonymous: Meikkiä voi käyttää mut sitä ei saa käyttää sillee et on iha törkeen tummat silmämeikit tai jtn semmost. Ja yhdet korvikset, kaulakoru, yks sormus saa olla. Mut kyll jotku silti pitää vähä enemmä välil. Rannekoruja ei sais kuulemma käyttää, mut suurimmal osal tytöist on tosi paljo käsikorui :D

  Anonymous: Saa olla vain korvakorut, mut ei muita "naama" lävistyksiä. Hiukset ei saa olla "epänormaalin" väriset.

  Anonymous: Nii mustaki :) ootan innolla sinne pääsemistä, ku mun kaverit tääl kertoo et siel on tosi hauskaa.

  Juuli: No kyl siihe tottu tosi nopeesti :) ja kiitos rakas ! hyvää joulua sullekki :) love youu <3

  ReplyDelete
 7. oi söpöt noi turkoosi ja vaaleenpunanen solmio! :D just hienot puvut :)
  ootko saanu siel paljon uusii kavereit ja onks ne pojat siel samanlaisii ku suomes ? siis sillee ns luonteelt vai jotenki erilaisii?XD

  ReplyDelete
 8. pistääksne sit värjää hiukset ruskeiks tai jotaa jos on esim. siniset hiukset? :DDD

  ReplyDelete
 9. elsku: haha kiitos :) ja joo oon saanu tosi paljo kavereit !! ja no niist pojist... se nyt riippuu iha siit henkilöst :D mut suurin osa pojist kenet oon tavannu, nii on ollu tosi kivoja !

  Anonymous: No kai se jotenki sillee menee :D mut ne säännöt on nii selvät nii kyl niit osaa "totella" :D

  ReplyDelete
 10. kivat koulupuvut! just siistii kun ei tarvi hirveest miettii et mitä pukee kouluu jne :)

  ReplyDelete
 11. noi koulupuvut on ihanat oikeesti ! (:

  ReplyDelete
 12. voisitsä laittaa niist liikuntavaatteistki kuvii? olis kiva näh neki (: noi on iha kivan näkösii noi puvut mut mult varmaa kestäis totutella noihi hetki :D

  ReplyDelete
 13. Kui upee toi paikka minne meette! :o Vauu. Ja toi koulupuku on oikeestaan aika kiva ja varsinkin kun on noi toisen väriset solmiot.

  ReplyDelete
 14. kui lyhyt toi hame saa olla ? :)

  ReplyDelete
 15. voi, vähä siistei noi koulupuvut !(; jaja voisiks/saaks ottaa tänne kuvii sun koulust, kodist tai kavereist;D??

  ReplyDelete
 16. noit pukui ei sit varmaa saa pitää ollenkaa muual, pitää riisuu heti koulust kotiin päästyä? vai saaks esim koulun jälkee mennä johonkin kahville tms ne pääl:o

  ReplyDelete
 17. Anonymous: Nii mustakin :)

  Anonymous: hehe jep onha ne iha kivat :)

  julia: Ne liikuntavaatteet on kyll iha perus :D kyll säki niihi varmaa nopeesti tottuisit

  Anonymous: Jep nii mustakin :) se on kiva ku voi pitää erilaisii solmioita.

  Aino: Mun muistaakseni se sai olla 8cm polvestä "ylöspäin" mut kyll siel on suurimmal osal lyhyempi hame ku se :D ja joskus ne (opettajat yms) saattaa iha randomil vaa tarkkailla koko päivän/viikon ajan hameitten pituutta.

  Anonymous: haha :p kyll mä aika varmasti voin :)

  Anonymous: No siis kyll koulun jälkee saa mennä paikkoihi toi koulupuku pääl, jos ite haluu ja en mäkää ain heti ku pääsen kotii nii vaihda normaaleihi vaatteisii :D

  ReplyDelete
 18. toi Mont Tremblant on kiva paikka, olin siel 2009 helmikuus :D

  ReplyDelete
 19. oho huomasin just et mun kommenttii ei oo ikin tullu :DDD mut siis ihanat noi koulupuvut ja jotenki nii official :D ja ou dammn jätkät niis puvuis ;) oon muute pikkase kateellinen pesosille ku en tuli teille!! :)

  ReplyDelete
 20. sama juttu ku kaisal :D kommentoin tähän hele pitkän kommentin joka ei koskaa päässy nähtäväst perille asti :D mutta niisiis noi on just kivoi noi koulupuvut ja tykkään sikana tosi paljon tost jakusta ! voisin itekki tilaa sielt tollasen :D ja upee toi paikka jossa olitte joulun :)
  -Love Peppi <3

  ReplyDelete
 21. Juli: jep nii onki :D

  kaisa: jooo mustakin se on niin official :D juu ne on todella hyvännäköisiä niissä puvuis ;) haha kyll säki toivottavasti pääset !!:)

  Peppi: jooo mäki tykkään siit :) haha joo se maksaa noin 200 CAD :D nii mustakin :) <3

  ReplyDelete